Tunča un pastas sacepums

Rudenīgos vakaros daudziem kārojas sildoši ēdieni, kas gatavoti krāsnī. Arī pasta ir ēdiens, ko varam gatavot krāsnī, turklāt kā gardu sacepumu. Šajā oktobrī nomaini ierasto pastas un gaļas mērces kombināciju pret sulīgu un omega taukskābēm bagātu tunča sacepumu.

Sastāvdaļas

  • 600g Italpasta pasta Penne;
  • 50g sviesta;
  • 500ml saldā krējuma;
  • 250g rīvēta Parmas siera;
  • 1 sīpols;
  • 200g konservētas kukurūzas;
  • 2 x 160g konservēta tunča savā sulā;
  • Garšvielas pēc izvēles.

Kā pagatavot

Sāc sildīt krāsti 200 grādu temperatūrā. Katlā novāri pastu al dente.
Kamēr pasta vārās, pannā apcep sīpolu, pievieno kukurūzu, tunci, saldo krējumu un garšvielas un vāri līdz mērce uzmet burbuli.
Iezied cepamo trauku ar sviestu, ber tajā iekšā novārītos makaronus un tiem virsū mērci. Dāsni pārkaisi ar sieru un liec krāsnī. Sacepums būs gatavs, kolīdz siers apbrūnināsies.

Labu apetīti!

Citas receptes