Spaghetti Carbonara – grēkot ir vērts!

Neticami, bet Spaghetti Carbonara, šī ikoniskā un baudpilnā itāļu virtuves ikona, radusies salīdzinoši nesen. Viena no leģendām vēsta, ka recepte dzimusi 1944. gadā kā amerikāņu kareivju pārtikas paku un itāļu kulinārijas mīlasstāsts. Citiem vārdiem sakot, Romā dislocētie amerikāņu zēni savās pārtikas pakās saņēma bekonu un reiz viņiem apnika ēst mūžīgās olas ar bekonu. Viņi aizstiepa savu bekonu uz krodziņu, kur kāds itāļu pavārs viņiem to pagatavoja kopā ar spageti, sieru un olām. Zvaigznes sastājās virs Romas Kolizeja vislabākajā kombinācijā, un radās kalorijām bagāts, neprātīgi garšīgs un sātīgs ēdiens, ko šodien dievina visa pasaule.

Ikvienā itāļu ģimenē ir sava Carbonara recepte un savi gatavošanas knifi, un ikviens zina, ka viņa recepte ir pati labākā! Mēs dalāmies ar klasisku Carbonara recepti. Sastāvdaļas ir kalorijām bagātas, gatavošana ir vienkārša, un gastronomiska bauda ir garantēta. Diezgan grēcīga padarīšana, bet ar Pasta Carbonara grēkot ir vērts!

Receptes sastāvdaļas

  • 150 g cūkas vaiga vai kūpināta bekona
  • Svarīgi te ir tauciņi – jo vairāk, jo labāk! Tāpēc daudzi dod priekšroku taukainajam cūkas vaiga gabaliņam.
  • Paciņa spageti. Iesakām itāļu klasiku – Italpasta Spaghetti. Vienmēr izdodas.
  • 6 olu dzeltenumi
  • 50 g Peccorino Romano
  • Augstāk minētais ir ciets, sāļš aitas siers, ko var aizstāt ar Parmezānu vai līdzīgu. Svarīgākie vārdi te ir – ciets un sāļš.
  • Sāls, melnie pipari

Kā pagatavot

Loksnītēs sagriez gaļu un cep to uz karstas pannas, līdz iztek tauki un bekona gabaliņi kļūst zeltaini brūni un kraukšķīgi. Izslēdz plīti, pannu atstāj karstumā.
Liec vārīties spageti – vārošā ūdenī, protams, pievieno nedaudz sāls.
Iesit bļodā olu dzeltenumus, pieber smalki sarīvētu sieru un svaigi maltus melnos piparus, ar slotiņu uzmanīgi sakul, lai veidojas krēmīga mērce. Kuļot pielej puskrūzīti ūdens, kurā vārījās pasta. Tas dos mērcei papildu garšas niansi un padarīs to vijīgāku – mērcei nav jābūt ļoti biezai.

Joprojām karstajā pannā ar bekonu liec nokāstos spageti, samaisi, pielej mērci un maigi iecilā to spageti makaronos. Pasniedz un baudi uzreiz kopā ar cilvēkiem, ko mīli.

Citas receptes