Sātīgā pasta ar krēmīgu ķirbja mērci

Tev vajadzēs:

  • Italpasta pastu (Penne rigate, Farfalle vai Spagheti – kādus sirds vēlas!)
  • 4-5 šķēles no neliela sviesta ķirbja (tie paši ir maigi un krēmīgi)
  • gabaliņu kūpināta šķiņķa vai cauraudzīša
  • pusi no mazās saldā krējuma paciņas (šis ir tas gadījums, kad var teikt – uz aci!)
    kāda krūzīte buljona (šis nav obligāti, bet, ja būtu, dotu garšai papildu nianses)
    puse sīpola
  • pāris prāvas ķiploka daiviņas
  • gabaliņu asā pipara (neaizraujies, šim ēdienam ir jāsilda, bet vienlaikus nevajadzētu nomākt ķirbja un pastas maigo saspēli)
  • sāli un piparus (kā vienmēr, pēc garšas un paikšanas).

 

Pagatavot ir viegli!

Ieslēdz savu mīļāko rudens mūziku, un sākam!

Sagriez šķiņķi gabaliņos. Sakapā sīpolu. Un neraudi. Sakapā ķiploku. Atsevišķi sīki sakapā aso piparu. Uz rupjas rīves sarīvē ķirbi.

Liec vārīties makaronus – atceries par Al Dente, neaizmirsti par tiem, darbojoties ar mērci!

Laiks mērcei. Lielā pannā viegli apcep šķiņķi ar sīpolu, tad pievieno ķiplociņu un vēl mazliet pacep, visu maisot. Pievieno sarīvēto ķirbi un sakapāto aso piparu. Pacep kādas 4 minūtes, pa laikam apmaisot. Samazini temperatūru un pielej saldo krējumu, ja ir, arī buljonu. Pievieno sāli, piparus – ar sāli nepārcenties. Ļauj visam uzvārīties un pavārīties, līdz mērces konsistence šķiet īsti krēmīga.

Liec pastu šķīvjos, pārlej ar mērci, uzrīvē virsū cieto sieru, ēd un slavē dzīvi!

Citas receptes