Ieslēdz savu mīļāko rudens mūziku, un sākam!
Sagriez šķiņķi gabaliņos. Sakapā sīpolu. Un neraudi. Sakapā ķiploku. Atsevišķi sīki sakapā aso piparu. Uz rupjas rīves sarīvē ķirbi.
Liec vārīties makaronus – atceries par Al Dente, neaizmirsti par tiem, darbojoties ar mērci!
Laiks mērcei. Lielā pannā viegli apcep šķiņķi ar sīpolu, tad pievieno ķiplociņu un vēl mazliet pacep, visu maisot. Pievieno sarīvēto ķirbi un sakapāto aso piparu. Pacep kādas 4 minūtes, pa laikam apmaisot. Samazini temperatūru un pielej saldo krējumu, ja ir, arī buljonu. Pievieno sāli, piparus – ar sāli nepārcenties. Ļauj visam uzvārīties un pavārīties, līdz mērces konsistence šķiet īsti krēmīga.
Liec pastu šķīvjos, pārlej ar mērci, uzrīvē virsū cieto sieru, ēd un slavē dzīvi!