Pasta krēmīgā kabaču mērcē

Kabaču sezona dārzos rit pilnā sparā! Ar īsto recepti kabacis un pasta ir kā cimds ar roku – iedvesmojies gardai maltītei ar šo recepti!

Sastāvdaļas

  • 1 liels kabacis
  • 1 sīpols
  • 500 g Italpasta spageti
  • 1 glāze rīvēta parmezāna
  • Citrona miziņa
  • Baziliks
  • 3 daiviņas ķiploka
  • Garšvielas

Kā pagatavot

Nomizo kabaci un izgreb sēklas. Sagriez smalkās šķēlītes. Sakarsētā pannā liec sīpolu, ķiploku un kabaci. Apcep, līdz sastāvdaļas ir zeltainas. Pievieno saldo krējumu un gaidi, kamēr mērce uzvārās. Paralēli vāri spageti sālsūdenī. Kad mērce uzmetusi burbuli, pievieno parmezānu, garšvielas un bazilika lapiņas. Ierīvē vai smalki sakapā plānu citrona miziņas šķēlīti. Maisi līdz mērce kļūst krēmīga. Servē šķīvī pastu, pārlej pāri mērci.

Labu apetīti!

Citas receptes