Mierinošā Italapsta Tagliatelle pasta ar kūpinātu lasi un vodku

Četrām porcijām Tev vajadzēs:

Italpasta Tagliatelle 400 gr
Sviests 30 gr
1 šalotes (vai jebkurš) sīpols
1/2 glāzīte sausa degvīna (nelieto iekšķīgi - tas būs jāpievieno pastai!)
Ķiršu tomāti 100 gr
1 ēdamkarote tomātu pastas
Saldais krējums 200 ml
Sakapāti lociņi mērcei redīsu dīgsti vai citi zaļumi dekorēšanai

Sakarsē lielu pannu, smalki sagriez sīpolu un pasutini to sviestā. Sagriez kūpināta laša šķēles plānās sloksnēs un liec pannā pie sīpola. Pielej tam visam degvīnu (mēs taču teicām, ka vajadzēs!) un ļauj tam iztvaikot. Sagriez ķirštomātiņus četrās daļās un mazliet pasautē kopā ar lasi. Tad pievieno karoti tomātu pastas un visbeidzot krējumu. Mazu mirkli lai viss paburbuļo, tad izslēdz uguni un pārkaisi mērci ar sakapātiem lociņiem. Tad vāri Tagliatelle makaronus līdz al dente kondīcijai, nokās, un liec pannā ar mērci. Mirkli visu pasautē un tad liec šķīvjos, dekorējot ar redīsu, sinepju dīgstiem vai citiem zaļumiem. Bauda, laime, un mirklis ir skaists!

Citas receptes