Gardā, krāsainā, veselīgā pilngraudu pasta

Ēst veselīgi ir tīrais prieks, ja vien ēdiens ir arī garšīgs. Un šis ēdiens tāds būs!

Vispirms par receptes dalībniekiem. Obligāta ir tikai pilngraudu pasta, viss pārējais ir pilnīgi  variējams – jo krāsaināk, jo labāk! Sastāvdaļu daudzums atkarīgs no ēdāju skaita.

Šajā kulinārijas izrādē piedalās:

  • Italpasta Fusilli pilngraudu makaroni
  • Krāsaina paprika
  • Šampinjoni
  • Burkāni
  • Sparģeļi
  • Saldēti zaļie zirnīši
  • Brokoļi
  • Briseles kāposti
  • Ķirštomātiņi
  • Tuč tuč ķiploka, olīveļļas, sāls un piparu
  • Zaļumi

Garš saraksts, saki? Vari saīsināt (vai pagarināt) – improvizē!

Sākam!

Novāri makaronus – tikai nepārvāri, labāk kādu minūti mazāk, nekā vairāk!

Nokās un atstāj sietā.

Vieglā sālsūdenī līdz vidēji mīkstai gatavībai pavāri barokļu gabaliņus, Briseles kāpostus, sparģeļus un zaļos zirnīšus.

Sarīvē burkānu uz rupjas rīves, sagriez gabaliņos papriku un šampinjonus. Sakapā pāris ķiploka daiviņas.

Lielā pannā sakarsē olīveļļu, pieliec ķiploku, nedaudz pacepini, tad liec klāt šampinjonus, papriku un burkānu. Pacepini un pamaisi. Tad liec pannā pastu, tai pa virsu novārītos brokoļus, kāpostu un zaļos zirnīšus un uzmanīgi iecilā visu makaronos. (Uzmanīgi – jo tu negribi, lai viss pārvēršas putrā.)

Pasautē visu zem vāka, tad noņem vāku, vēl mazliet pacepini – gatavs! Rotā ar ķirštomātiņu pusītēm un bazilika lapiņām.

Slinkā, joprojām gardā un veselīgā receptes versija

Kaut kā negribas to krāmēšanos ar zaļumiem? Varam darīt vienkāršāk.

Izvāri makaronus un otrā katliņā izvāri saldētos dārzeņus – jo dažādāki, jo labāk. Abus nepārvāri! Abus nokās, kad gatavi.

Lielā pannā sakarsē olīveļļu, pacepini sakapātas ķiploka daiviņas, ielej mazliet pienu un pavāri. (Sieru klāt var likt, bet nu... kalorijas pavairosies astronomiski.). Visam liec klāt makaronus un vārītos dārzeņus, uzmanīgi samaisi un vēl kādu brīdi pasautē. Gatavs

Citas receptes