Cannelloni – Itālijas garšu pilnība

Daudzi itāļu pavāri uzskata, ka tieši Cannelloni pasta sasniedz itālisko garšas baudu virsotnes. Italpasta Cannelloni patiesi ir īsts kulinārijas mākslas epicentrs, kurā viss notiek gan Cannelloni iekšpusē, gan ārpusē. Cannelloni ir Ideāli piemēroti gatavošanai cepeškrāsnī, kur tie saplūst ar krēmīgas mērces garšu un tekstūru vienotā kulinārijas mākslas darbā.

Cannelloni gatavošana ir ļoti radoša nodarbe un pieļauj visdažādākos eksperimentus. Pastas trubiņas vari pildīt gan ar veģetāriešiem draudzīgu pildījumu, gan ar gaļu. Arī mērcei var izvēlēties gan klasisku tomātu mērci, gan kādu mērci uz krējuma bāzes.

Vēlies pamēģināt? Skaties norādes zemāk!

Iedvesmai – video, kurā itāļu pavārs un Džeimija Olivera labs draugs Gennaro Contaldo soli pa solim parāda, kā pagatavot neaizmirstami aromātiskus un gardus Cannelloni

Kā pagatavot tomātu mērci

Ņem 2 lielas bundžas ar tomātiem savā sulā. Samet tomātus bļodā, ar rokām mazliet saspaidot. Pievieno ūdeni – lielās kafijas krūzes daudzumā. Saplucini klāt buntīti bazilika lapu. Sakapā 3 ķiploku daiviņas, pusi čili pipara. Kādas 2 minūtes apcep to olīveļļā (4 ēdamkarotēs). Atceries, pannai jābūt lielai un dziļai, lai pietiek vietas mērcei! Tad pievieno tomātus un baziliku. Samaisi, pievieno sāli un svaigi maltus piparus. Ļauj visam uzvārīties un tad samazini karstumu. Pa laikam apmaisi, lai nepiedeg. Pēc 30 minūtēm vajadzētu būt gatavai bagātīgai, pabiezai mērcei.

Kā pagatavot Cannelloni pildījumu

Olīveļļā apcep sakapātu sīpolu un pāris sakapātas salvijas lapas, ja vēlies. Pievieno 150 gramu liellopu un 150 g cūkgaļas maltās gaļas maisījumu un pacep kādas 10 minūtes, kamēr gaļa apbrūnējusi. Piemaisi klāt gabaliņos sagrieztu salami desu (jo vairāk, jo pikantāks būs pildījums) un atstāj dzesēties. Kad masa atdzisusi, samaisi to kopā ar rikotas sieru, pievieno olu, nedaudz rīvmaizes un beigās pierīvē nedaudz parmezāna. Pildījums gatavs!

Kā sagatavot Cannelloni cepšanai

  • Pusi tomātu mērces ielej lielā karstumizturīgā traukā, kurā liksi pildītos Canneloni
  • Pildi Cannelloni ar sagatavoto pildījumu. Vari izmantot īpašus kulinārijas maisiņus pildīšanai vai izlīdzēties ar pašgatavotiem pildāmajiem - plastmasas maisiņu vai no cepampapīra izgatavotu tūtu.
  • Liec Cannelloni traukā ar mērci. Kad trauks piepildīts, pārlej pāri atlikušo mērci. Pārklāj trauku ar foliju un liec sakarsētā cepeškrāsnī.
  • Cep 200 grādu temperatūrā apmēram 30 minūtes. Tad noņem foliju, uzrīvē cieto sieru un pacep vēl 10-15 minūtes.

Citas receptes