Pastas uzglabāšana – kur, kā, kāpēc?

Pasta caurspīdīgās stikla kārbās izskatās skaisti ikvienā virtuvē. Īslaicīgai pastas uzglabāšanai tas der. Bet vai zināji, ka patiesībā pasta jāglabā tumsā? Lai saglabātu pastu ilgāk svaigu, der zināt dažus glabāšanas noteikumus.

Pastu vislabāk glabāt sausā, vēsā, tumšā vietā. Iepakojumā to var droši glabāt pat trīs gadus. Ja pasta tiek uzglabāta atvērtā veidā noslēgtos traukos, to var glabāt līdz pat vienam gadam. Svarīgi atcerēties par rindas kārtības likumu: pasta jāizlieto iepakojumu atvēršanas kārtībā.

Pasta ar dažādiem pildījumiem jātur ledusskapī – tāpat vai saldētājā, tā jau ir tava izvēle. Pats galvenais: pievērst uzmanību lietošanas gala termiņam. Pastai ar pildījumiem lietošanas termiņš ir daudz īsāks nekā sausajai pastai.

Vislielākā māksla ir uzglabāt jau pagatavotu pastu. Te jāzina daži triki. Ja zini, ka pastu vēlies uzglabāt vairākām dienām, atceries, ka pasta un mērce jāglabā atsevišķi, protams, ledusskapī. Pastu vēlams ielikt ledusskapi ne vēlāk kā divas stundas pēc pagatavošanas. Ieliekot pastu konteinerā ar vāku, ir kritiski svarīgi pastai vispirms ļaut pilnībā atdzist. Ja tai vēl siltai uzliks vāku, tvaiki, kas radīsies noslēgtajā konteinerā, var veicināt mikrobu un pelējuma attīstību daudz ātrāk, nekā varam iedomāties.
Jāatceras, ka jau pagatavotu pastu var uzglabāt ledusskapī līdz trīs dienām. Ja vēlies uzglabāt pildīto pastu vai, piemēram, lazanju, to vislabāk likt saldētājā. Atkausēt tādu vēlams karsta ūdens peldē vai kādi minūti tvaicējot traukā virs vāroša ūdens. Ja atkausē mikroviļņu krāsnī, apslaki ar nedaudz ūdens un karsē 30-60 minūtes. Ja iespējams, samaisi un karsē vēl – un tā, līdz pasta sakarsusi.

ka-uzglabat-pastu

Citi notikumi