Visi pie galda, citādi atdzisīs… vai sasils?

Tā, protams, ir klasika: šķīvis ar karstu, vēl kūpošu pastu. Bet vai pasta vienmēr jāpasniedz karsta?

Pastas temperatūra nav nekāds tabu! Viss atkarīgs no vēlmēm un receptes. Auksta pasta ir miljoniem recepšu sastāvā. Pastas salāti – nu kas var būt labāks par aukstiem pastas salātiem karstā dienā?

Anšovi, brokoļi, ciedru rieksti, ķirštomātiņi, kukurūza, lasis, garneles, gurķi, vista un vēl un vēl un vēl. Grūti iedomāties, kas būtu tāds, kas neiederētos aukstos pastas salātos.

Tālākais jau ir gaumes un tehnikas jautājums – eleganta balzamiko un virgin olīveļļas mērcīte vai sātīgs krējuma un majonēzes maisījums, lai salāti turas kopā.

Noteikumu, kā gatavot aukstos pastas salātus, nav. Katrā ziņā – jo krāsaināk, jo labāk! Krāsaini tomāti, zaļi brokoļi un sparģeļi, violetas bazilika lapiņas, gurķi, krāsaina paprika – veselīgi, skaisti, sātīgi un garšīgi!

karstā laikā auksta pasta

Citi notikumi