Padalīsimies ar trīs tipiskākajām kļūdām, ko pieļauj mājas pavāri, gatavojot pastu:
1. Pastas ūdenim pievieno eļļu.
Lai arī daudzi uzskata, ka tā ir pareizi, patiesībā, eļļa nevis uzlabo pastas garšu, bet gan padara tās konsistenci gumijotu.
2. Vārot pastu, to nemaisa.
Atstājot pastu vārīties savā nodabā, tā noslīkst katla apakšā un piekalst pie tā. Lai izvairītos no lipīgas pastas, to ir jāatceras apmaisīt!
3. Nepareizā pasta nepareizajai mērcei.
Lai arī dažiem tas varētu šķist sīkums, taču pastas formas un mērces savienojums IR ļoti nozīmīgs. Garāka pasta lieliski sader ar šķidrākām mērcē, savukārt īsāka – ragū un citām biezajām mērcēm. Spirāļu pasta izcili piestāvēs klasiskajai tomātu mērcei.
Lai izdodas!