Baziliks
Baziliks ir pastas ēdienu princis. Tas lieliski iederas pastas ēdienos gan svaigā veidā, gan kaltēts. Ja latvieši savus ēdienus vienmēr dekorē ar pētersīli, tad itāļi – ar baziliku!
Timiāns
Nedaudz rūgtens, taču apbrīnojami izceļ pastas garšas! Ieteicams kombinācijā ar baltajām mērcēm, sēnēm un citronu.
Pētersīlis.
Varbūt nav iemīļotākais garšaugs ikviena garšas kārpiņām, taču tiem, kuriem tas garšo, šī ir lieliska iespēja baudīt svaigu un veselīgu pastas maltīti. Ieteikums? Pamēģiniet pagatavot pētersīļu pesto! Tas noteikti turpmāk papildinās jūsu ēdienkarti.
Rozmarīns
Līdzīgi kā timiāns ir garšviela, kas izceļās ar nedaudz rūgtu un izteiksmīgu garšu, taču fantastiski iederēsies pastas un gaļas ēdienos, kā arī krēmīgās parmezāna siera mērcēs.
Ķiploks
Kur nu bez tā! Un patiesi – liekat, ko gribat, baziliku, pētersīļus vai timiānu, jūs neatradīsiet nevienu īstu itāļu (un arī latviešu!) recepti bez ķiploka. Ja baziliks bija garšaugu princis, tad ķiploks viennozīmīgi ir karalis. Tas izceļ pārējās garšvielas un ir baudāms arī kā solo izpildītājs. Īsāk sakot – bez ķiploka jums virtuvē klāsies švaki!
Lai labi garšo!