Vāri pastu kā itāļi! Jeb 10 soļi uz perfektu pastu

Latvieši, šķiet, piedzimst ar prasmi pagatavot 100 un vienu kartupeļu ēdienu. Savukārt itāļi piedzimst ar melno jostu pastas vārīšanā. Nu, vai arī iemācās to no savām mammām. Labā ziņa ir tā, ka izcilu pastu var izvārīt ikviens – jāzina tikai daži vienkārši noteikumi. 

 

  • Izvēlies īstu itāļu pastu, kas gatavota no cieto kviešu miltiem – vārot nesalips un garšos izcili.
  • Gatavo tik, cik apēdīsiet. Vienam cilvēkam parasti rēķina apmēram 75 gramus sausas pastas. Gatavojot 4 cilvēkiem, tev vajadzēs apmēram 300 gramus pastas. 
  • Vienmēr pievieno sāli ūdenim, kurā vāri pastu! Tas uzlabo pastas garšu un arī mērces garšu, jo tai vienmēr jāpievieno nedaudz ūdens, kurā vārījušies makaroni. 
  • Dod pastai telpu, kur izpausties – vāri pastu lielā katlā! 
  • Uzvāri ūdeni, katlam uzliekot vāku – ātrāk uzvārīsies, netērēsi laiku un resursus. 
  • Makaronus liec tikai vārošā ūdenī! Vārot, vāku virsū neliec – ūdens pāries pāri uz galvošanu. 
  • Pastas apmaisīšanai izmanto koka karoti – tā nebojās pastas formu un struktūru. 
  • Pagaršo pastu minūti vai divas pirms ieteiktā vārīšanas ilguma. Ja ārpusē pasta ir mīksta, bet iekšpuse liekas vēl pacieta – gatavs! Īstā al dente kondīcija!
  • Nokās pastu traukā vai virs izlietnes – tikai atceries saglabāt kādu krūzi ar ūdeni, kurā vārījusies pasta. Tas būs lielisks pamats mērcei. 
  • Nokāstie makaroni nav jāskalo aukstā ūdenī vai jāmaisa ar eļļu – tie tāpat nesalips! 
ideala pasta

Citi notikumi